Orthopedie2 Orthopedie1 Orthopedie

Orthopedie

Het specialisme Orthopedie behandelt aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat. Het gaat daarbij om de botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. De behandeling is gericht op herstel van functies en verbeteren van kwaliteit van leven. Het kan kan 'conservatief' zijn (brace, fysiotherapie, medicijnen) of operatief, zoals bij slijtage van heup of knie waarbij een kunstgewricht geplaatst wordt. Daarnaast behandelen de orthopeden samen met de chirurgen letsels aan het steun- en bewegingsapparaat als gevolg van een ongeval.

 

Informatie over de polikliniek orthopedie

Op de polikliniek orthopedie bespreekt de orthopeed uw klachten en verricht lichamelijk onderzoek. Het kan nodig zijn dat er voorafgaand aan uw consult bloedonderzoek, en/of röntgenonderzoek nodig is.

 

U kunt bij onze orthopeden terecht met de volgende klachten of aandoeningen:

  • Slijtage (artrose) van gewrichten (bijvoorbeeld knieën, heupen en schouders)
  • Gewrichtsziekten (bijvoorbeeld jicht en reumatoïde artritis)
  • Aangeboren afwijkingen van het steun- en bewegingsapparaat, bijvoorbeeld scoliose en lordose (verkrommingen van de rug), heupdysplasie en klompvoeten
  • Standafwijkingen van gewrichten
  • Sportletsel (bijvoorbeeldmeniscusletsel, kruisbandletsel, tennisarm, enkelbandletsel)
  • botbreuken (fracturen) en misvormingen na een ongeval

 

Orthopedisch schoen- en instrumentmaker
Onze orthopeden behandelen patiënten zowel operatief als niet-operatief. De operatieve behandelingen vinden plaats in het St Jansdal. Bij de niet-operatieve behandelingen wordt nauw samengewerkt met de orthopedisch instrumentmaker en de orthopedisch schoenmaker die ook in Dronten aanwezig zijn. Moeten er zeer specifieke aanpassingen voor de patiënt plaatsvinden, dan wordt er nauw samengewerkt met de orthopedische ondersteuners in het St Jansdal, zoals de gipsverbandmeester en de afdeling fysiotherapie en revalidatiegeneeskunde in het St Jansdal.

 

 

Spreekuren

Bekijk hier spreekuuroverzicht om te zien wanneer de orthopeden spreekuur houden in de polikliniek Dronten.