Neurologie2 Neurologie1 Neurologie

Neurologie

Neurologie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met aandoeningen van het zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg), het perifere zenuwstelsel (de zenuwen) en de spieren. Onze neurologen behandelen dagelijks patiënten met bijvoorbeeld een beroerte, ziekte van Parkinson of epilepsie. Ook voor een rughernia, MS of een spierziekte kunt u terecht op onze polikliniek.

 

Samenwerking
De neurologen werken nauw samen met andere specialisten in ons eigen ziekenhuis, maar ook met enkele gespecialiseerde afdelingen in andere ziekenhuizen. Dit om de zorg voor de patiënt te optimaliseren. De consulent voor de neurochirurgie vanuit het UMC Utrecht verricht in het St Jansdal operaties aan rughernia’s.

 

CTS
Patiënten met het carpale tunnelsyndroom (een beknelling van de middelste armzenuw) worden in het St Jansdal via een versneld traject geholpen. Op één dag wordt er een onderzoek gedaan en de uitslag gegeven, waarna binnen twee tot vier weken een eventuele poliklinische operatie plaatsvindt door de algemeen chirurg.

 

Spreekuren

Bekijk hier het spreekuuroverzicht om te zien wanneer de neurologen van ziekenhuis St Jansdal spreekuur houden in de polikliniek Dronten.