Kindergeneeskunde1 Kindergeneeskunde

Kindergeneeskunde

Kindergeneeskunde behandelt uiteenlopende aandoeningen en klachten bij kinderen tot achttien jaar. We willen uw kind de beste behandeling geven en vinden het belangrijk dat het zich op zijn/haar gemak voelt in ons ziekenhuis. Daarin speelt u als ouder/verzorger een grote rol.

 

Onze kinderartsen zijn allround opgeleid. Ieder heeft ook specifieke aandachtsgebieden waarop zij zich richten binnen de afdeling kindergeneeskunde.

 

Pijnpaspoort geeft kinderen de controle terug

Voor kinderen die naar verwachting vaak beangstigende, vervelende of pijnlijke onderzoeken of behandelingen moeten ondergaan hebben we een pijnpaspoort ontwikkelt. Hierin kan uw kind aangeven hoe hij/zij de begeleiding tijdens het onderzoek/de behandeling wil hebben en wat hij/zij wel en niet prettig vindt. Bijvoorbeeld aftellen tot de prik komt, bij een van de ouders op schoot zitten tijdens het prikken, of juist liggen. 

Op deze wijze proberen we het kind meer controle over de situatie te geven met als doel daarmee de spanning, en daarmee deels de pijn, te verminderen. 

 

Kent u Stjansdalkids.nl al?

Wist u dat er jaarlijks meer dan 5.000 kinderen ons ziekenhuis bezoeken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Daarom vertelt onze website kinderen alles over de kinder- en tienerafdeling, poli kindergeneeskunde en oogheelkunde. Met leuke films en foto's hebben we geprobeerd bezoekers zo goed mogelijk een indruk te geven van onze afdelingen, zodat zij weten wat zij kunnen verwachten. De informatie is voor elke leeftijd anders. www.stjansdalkids.nl   

 

Kinderinformatiefolders

Alle patientenfolders van kindergeneeskunde staan op www.stjansdal.nl 

  

Spreekuren

Bekijk hier het spreekuuroverzicht om te zien wanneer de kinderartsen van ziekenhuis St Jandsal spreekuur houden in de polikliniek Dronten.