Gynaecologie2 Gynaecologie1 Gynaecologie

Gynaecologie

Het specialisme Gynaecologie / Obstetrie is zeer breed en divers. De obstetrie is specifiek gericht op de verloskunde en de gynaecologie op problemen en ziekten die specifiek bij vrouwen voorkomen. In het St Jansdal werken zes gynaecologen.

 

Voorbeelden van gynaecologische problemen waarvoor vrouwen (en hun partners) bij de gynaecoloog terecht kunnen, zijn:

 

  • menstruatiestoornissen

  • verzakkingen en ongewild urineverlies

  • een onvervulde zwangerschapswens

  • anticonceptie

  • overgangsproblematiek

  • gynaecologische kanker (baarmoeder, baarmoederhals, eierstok)

 

Ook voor minder vaak voorkomende aandoeningen, zoals seksuele problematiek, endometriose, huidafwijkingen bij de vagina en Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA) is er plaats op de polikliniek, zowel in Harderwijk als in Dronten.

 

Kwaliteitsgericht
Persoonlijk contact, korte wachttijden en kwaliteitsbewaking zijn belangrijk voor onze gynaecologen. Om deze kwaliteit te kunnen blijven garanderen, volgen zij de nieuwe ontwikkelingen en behandelmethoden op ons vakgebied op de voet. Tevens werkt de maatschap nauw samen met de ziekenhuizen in Zwolle en Utrecht en de samenwerking met ziekenhuis Nijmegen op het gebied van de oncologie (kanker) is uniek.

 

Kleine behandelingen  
In de polikliniek Dronten zijn alle behandelingen die in het St Jansdal worden uitgevoerd mogelijk. Zo worden er naast de spreekuren ook kleine diagnostische verrichtingen en behandelingen uitgevoerd. Voorbeeld hiervan is de (diagnostische) kijkoperatie in de baarmoeder.

  

Afspraak
Drie van onze gynaecologen (Annet van Veen, Bob Risseeuw en Marja Vasmel) houden spreekuur in polikliniek Dronten. Voor een afspraak met een van hen in de polikliniek Dronten is een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig.

 

 

Spreekuur in Dronten 

Bekijk hier in het spreekurenoverzicht wanneer de gynaecologen van ziekenhuis St Jansdal spreekuur houden in de polikliniek Dronten.